Over ons

Cents Advies is een onafhankelijk financieel  advieskantoor gevestigd in Raalte. Wij bemiddelen en geven vrijblijvend advies op het gebied van verzekeringen (particulier, zakelijk en agrarisch), hypotheken, vermogens -en inkomensplanning voor nu en in de toekomst. Dat doen we al meer dan 50 jaar.

Cents Advies vindt het belangrijk om u hierbij zo veel mogelijk te ontzorgen. In een wereld waarin financiële producten steeds complexer worden en digitalisering steeds meer toeneemt, staat Cents Advies voor u klaar om u hierin te ondersteunen. Klantgerichtheid en persoonlijk contact staan daarom bij ons hoog in het vaandel.

Ons team

Ruben Cents: Eigenaar en adviseur op het gebied van verzekeringen, hypotheken, vermogen en inkomensplanning.

Emmy Hunneman: Adviseur op het gebied van verzekeringen, vermogen en inkomensplanning.

Christien Nieuwenhuis: Verzorgt de administratie van uw producten en vormt tevens aanspreekpunt voor het doorgeven van wijzigingen en schades.

Sandy Zwijnenberg: Uw aanspreekpunt voor het doorgeven van wijzigingen en schades.

Marion Nikamp: Uw aanspreekpunt voor het doorgeven van wijzigingen en schades.

Karin Homsma: Begeleidt hypotheekaanvragen van A tot Z en vormt tevens aanspreekpunt voor vragen over de status van uw hypotheekdossier.

Onze werkwijze & beloning

Wij zijn zowel binnen als buiten kantooruren beschikbaar voor afspraken. Dit kan bij ons aan kantoor, maar ook bij u aan huis. Daarnaast kunt u natuurlijk ook gewoon op uw moment ons kantoor binnen wandelen. Wij staan u dan graag te woord!

Wij werken volledig no cure – no pay. Dit houdt in dat als u niets afsluit, wij u ook niks in rekening brengen. Zo kunt u met een gerust hart met ons in gesprek gaan en de vragen stellen die voor u van belang zijn.

BELONING
Wie betaalt wat? Wij werken graag transparant. Hierin kan onderscheid gemaakt worden in schadeverzekeringen en complexe  impactvolle advies producten.

Beloning schadeverzekeringen:

Denk hierbij aan particuliere en zakelijke verzekeringen als woonhuis/bedrijfspand – auto -aansprakelijkheid en dergelijke. U betaalt voor schadeverzekeringen geen vergoeding aan ons. Wij ontvangen een vergoeding van de verzekeraar. Daarin treden wij dan op als uw aanspreekpunt en belangenbehartiger bij vragen – mutaties – hulp bij schade en schade afwikkeling. Via ons bespaart de maatschappij op deze manier zelf interne back-office kosten en kosten voor marketing/klantbenadering en kan zich focussen op productontwikkeling. Zo vormt de tussenpersoon zowel voor u, als voor de maatschappij, geen kostenpost maar juist een belangrijke schakel in de dienstverlening.

Voor u is het belangrijk te weten dat wij niet gebonden zijn aan een bepaalde verzekeraar en altijd optreden als uw belangenbehartiger.

Complexe / Impactvolle producten:

Dit zijn producten die niet zonder meer gesloten kunnen worden zonder uitvoerige informatie over uw wensen en doelstellingen, financiële positie, risicobereidheid en kennis en ervaring. De regels en producten staan opgenomen in artikel 4:23 Wft en artikel 1 BGfo.

Denk hierbij in ieder geval aan hypotheken en aanverwante spaarfaciliteiten  – verzekeringen in verband met het wegvallen van inkomen zoals arbeidsongeschiktheid – werkloosheid – overlijden –  pensioenverzekeringen of een combinatie hiervan. Dit alles ter bescherming van u en ervoor te zorgen dat het product ook daadwerkelijk voldoet aan uw verwachtingen en past bij uw situatie.

Voor advies en bemiddeling in deze producten dient de klant een rechtstreekse vergoeding aan de adviseur te betalen. Onze standaard tarieven staan opgenomen in onze dienstverleningsdocumenten die u vindt onder downloads op deze site:

– Hypotheken

– Risico’s afdekken (overlijden /arbeidsongeschiktheid / uitvaart)

– Vermogen (denk aan lijfrente – pensioensparen)